Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Відповідь Володимиру Пепелю щодо неправдивих висловлювань в адресу енергетиків

July 9, 2021

Шкода, що посадова особа Херсонської міської ради, яка достовірно володіє інформацією стосовно причин аварії у двох багатоквартирних будинках у мкр Таврійський, поширила через ЗМІ викривлені дані та плітки в адресу енергетиків. 

Товариство ще раз наголошує, що ТП 690А, де вкотре сталося аварійне пошкодження кабельної лінії знаходиться у власності юридичної особи ВОХР (воєнізована охорона) АТ «Укрзалізниця»!

Усі інші юридичні особи, в тому числі й АТ «Херсонобленерго», не мають жодних правових підстав, окрім власника, проводити в подібних електроустановках ремонти, модернізації. Такі роботи обмежені державними нормативними актами, а саме п.5.1.1. Правил безпечної експлуатації електроустановок, а також наражають робітників на смертельну небезпеку та тягнуть за собою значні штрафи порушнику.

До речі, така ж заборона стосується й енергетиків Комунального підприємства «Херсонміськсвітло», які також мають фахову освіту, допуска та досвід. Однак, доручати їм порушувати законодавство та наражати на небезпеку в чужій електроустановці пан Пепель чомусь не став.

Заступник міського голови своєчасно НЕ встановив власника ТП 690А, не отримав від нього відповідного дозволу на проведення ремонтних робіт,  що в свою чергу призвело до довготривалої затримки початку ремонтних робіт та обурення населення.

Тільки після домовленості Товариства з керівництвом АТ «Укрзалізниця»

та особистого втручання Херсонського міського голови у вирішення проблеми, саме АТ «Херсонобленерго» отримало необхідний дозвіл, терміново надало необхідні матеріали для ремонту кабельної лінії, яких власник трансформаторної підстанції не мав, в результаті  чого енергопостачання до будинків було відновлено.

Енергетичний об’єкт (ТП 690А) й надалі знаходиться у власності господаря (охоронного підрозділу  АТ «Укрзалізниця»), який, як усім зрозуміло, майбутні аварії усунути немає можливості, а населення й надалі залишається заручником.

Варто зауважити, що поширення пліток не вирішило проблему. Посадовим особам варто лише не займати чуже місце, досконало володіти ситуацією та в першу чергу мати бажання допомогти населенню, а не вдаватися до негативних висловлювань.

 

Нагору